Ommezien > Producten > ADL Producten > Mobiliteit

Mobiliteit

Ook met een visuele beperking wil u zo zelfstandig en mobiel mogelijk zijn. Gelukkig zijn er allerhande hulpmiddelen die u hierbij kunnen helpen. Ommezien biedt hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking, ook mobiliteitshulpmiddelen behoren tot het assortiment van Ommezien.

Verhoog uw mobiliteit

Ook met een visiuele beperking wilt u zo zelfstandig en mobiel mogelijk zijn. Gelukkig zijn er allerhande hulpmiddelen die u hierbij kunnen helpen. Ommezien biedt al vele jaren hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking, ook mobiliteitshulpmiddelen behoren tot het assortiment van Worldwide Vision. Met deze hulpmiddelen zorgt u ervoor dat u zich zo zelfstandig en mobiel mogelijk kunt voortbewegen.

Herkenningsstok

Als u slechtziend bent kan het handig zijn om een herkenningsstok te gebruiken. Door gebruik te maken van een herkenningsstok kunnen mensen zien dat u slechtziend bent en hier waar nodig rekening mee houden. Herkenningsstokken zijn er in allerlei soorten en maten. De herkenningsstokken van Ommezien zijn in vier of vijf delen opvouwbaar zodat u deze gemakkelijk op kunt vouwen wanneer u hem niet nodig heeft. Ommezien heeft ook telescopische herkenningsstokken in het assortiment, deze telescopische herkenningsstok bestaat uit acht delen en is in te schuiven zodat deze nog handiger mee te nemen is. Alle opvouwbare herkenningsstokken zijn voorzien van reflectietape zodat u goed zichtbaar bent

Taststok

Een taststok is iets anders dan een herkenningsstok, met een taststok is het niet alleen duidelijk dat u visueel beperkt bent, u kunt zich ook zelfstandiger door het verkeer en langs obstakels bewegen. Door middel van taststokken kunt u zich met de zogenaamde tik- of veegtechniek veilig bewegen door het verkeer en de omgeving op een veilige manier verkennen. Ommezien biedt zowel opvouwbare, niet opvouwbare als telescopische taststokken, veel van de telescopische taststokken in het assortiment zijn tevens in lengte verstelbaar.

Steunstokken en rollators

Naast herkenningsstokken en taststokken biedt Ommezien u ook een ruim assortiment aan steunstokken en rollators. Bent u slecht ter been? Met de steunstokken en rollators van Ommezien heeft ondersteuning bij het wandelen en ziet men dat u visueel beperkt bent zodat hier rekening mee gehouden kan worden waar nodig. Ommezien heeft zowel opvouwbare als verstelbare steunstokken in het assortiment. De witte rollators in het assortiment zijn net als de steunstokken voorzien van rode reflectiestrepen.

Ommezien

Zaal Zola
Het Predikheren

Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen

Den Brillenman

Befferstraat 22
2800 Mechelen

Tel: +32 15 69 04 69
Fax: +32 15 69 04 68

Nieuwsbrief

Afspraak maken?

Dat kan telefonisch, per email of via onze facebookpagina

Het Predikheren: elke tweede en vierde vrijdag van de maand

Den Brillenman: elke donderdag

Contact

koen.govaert@ommezien.be
kathleen.boogmans@ommezien.be info@ommezien.be

Telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag

Van 10u tot 17u
Telefoonnummer: 015 69 04 69