Artikel in het nieuwsblad

Vlaamse mag iPhone promoten bij blinden en slechtzienden

Op 30 april 2018 verscheen een artikel over Kathleen in het nieuwsblad.

Sms’jes sturen, e-mails lezen, bellen of actief zijn op sociale media. Veel mensen gebruiken daar spraaktechnologie of de ­virtuele assistente Siri van de iPhone voor. Mensen met een ­visuele beperking nog meer dan anderen. Ze krijgen via hun smartphone immers heel wat ­onafhankelijkheid. Alleen is het niet altijd makkelijk om met de technologie te leren werken. Kathleen Boogmans van Ommezien, een bedrijf dat hulpdiensten en diensten aanbiedt aan blinden en slechtzienden, gaat daarom infosessies en workshops organiseren.

De workshops omvatten meer dan mensen met een visuele ­beperking met het toestel leren werken. “We begeleiden hen in zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Dagelijkse activiteiten kunnen bijvoorbeeld beter gepland worden. Daardoor kan je tijd ­besparen en je productiviteit verhogen. Dat bevordert het ­gevoel van inclusie.”

Blindenorganisatie Licht & Liefde juicht het initiatief alvast toe. Op de website van Apple­reseller Switch worden binnenkort de data van infosessies ­bekendgemaakt.

2 comments on “Artikel in het nieuwsblad

 1. leen Conix on

  Dag,
  Als ondersteuner van kinderen met een visuele beperking wil ik graag op de hoogte gebracht worden van infosessies die jullie geven.
  Ik heb interesse in het gebruik van de I-Phone, gebruik van Voice-over op de Mac , werken met brailleleesregel en Windows met Zoomtext fusion en eventueel gebruik van de KNFB-reader.

  Met dank, Leen Conix (Centrum Ganspoel)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *