Ommezien staat op BrailleTech 2018Deze beurs is de gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met aangepaste hulpmiddelen voor blinde en slechtziende personen. Je maakt er kennis met aangepaste gsm’s, beeldschermloepen, optische loepen, brailleleesregels, schermuitleesprogramma’s, vergrotingssoftware, …

Deze hulpmiddelen zijn onmisbaar voor personen met een visuele handicap, zowel op school, thuis als op de werkvloer. Ze zorgen ervoor dat de informatica- en communicatiemogelijkheden optimaal benut worden en zo de zelfstandigheid van de gebruiker vergroot.

BrailleTech brengt alle Belgische verdelers van aangepaste artikelen voor blinde en slechtziende personen samen. Een unieke kans om producten te vergelijken en advies in te winnen bij de medewerkers van de Brailleliga.

Iedereen is welkom. Alle personen met een visuele handicap, hun familie, vrienden en kennissen zijn welkom op BrailleTech. De beurs richt zich ook tot leerkrachten, begeleiders, werkgevers, openbare diensten, artsen en andere professionals die in contact staan met blinde en slechtziende personen.

Toegang tot BrailleTech is gratis. Onze locatie is aangepast voor personen met een handicap en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Programma

 • Cinema met audiodescriptie
  Neem een zakje popcorn aan de ingang van onze nieuwe multimediaruimte, ga binnen, installeer je en geniet van de film!
  Datum: 18/10 om 14.00 uur.De Helaasheid der dingen (2009) – Een film van Felix van Groeningen. Met o.a. Valentijn Dhaenen, Kenneth Vanbaeden en Koen De Graeve.
  Gunther Strobbe, 13, woont samen met zijn vader en drie ooms bij zijn grootmoeder. Gunther wordt er dagelijks geconfronteerd met enorme hoeveelheden alcohol, rokkenjagen en nietsdoen. Maar deze routine wordt doorbroken wanneer hij probeert zijn lot in eigen handen te nemen.
 • Ontdek onze snoezelruimte 
  Kom even ontspannen en geniet van een massage op maat in onze nieuwe snoezelruimte.
  Datum: 19/10 doorlopende initiaties tussen 11.00 uur en 16.00 uur.
 • Jouw eerste afspraak met een iPad? 
  Ben je klaar voor een eerste kennismaking met een iPad? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wat kan je als persoon met een visuele handicap met een iPad doen? Wat is Siri, wat is VoiceOver, …? We nemen je mee op ontdekkingstocht.
  Datum: 18/10, 19/10 en 20/10 doorlopende initiaties tussen 14.00 uur en 16.00 uur.
 • Ken je onze dienst vrijetijd? 
  Een brede waaier aan activiteiten, voor elk wat wils. De laatste jaren heeft de Brailleliga haar aanbod vrijetijdsactiviteiten sterk uitgebreid. Kinderen, jongeren en volwassenen komen steeds meer aan bod. We nemen je graag mee achter de schermen om je hier meer over te vertellen.
  Datum: 18/10, 19/10 en 20/10 doorlopende infosessies tussen 10.00 uur en 16.00 uur.
 • Hulpmiddelen die je dagelijks leven vereenvoudigen
  Sprekende- en braille-uurwerken, sprekende weegschalen voor de keuken of de badkamer, sprekende bloeddrukmeters, mobiliteitsstokken, anti-overkookplaatjes, niveaudetectoren, bumpdots, … misschien is dit Chinees voor jou, maar het zijn eenvoudige hulpmiddelen die je leven aangenamer kunnen maken. Ons doel is jouw zelfstandigheid!
  Datum: 18/10, 19/10 en 20/10 doorlopende infosessies tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Extra

 • BrailleShop: de winkel van de Brailleliga biedt meer dan 500 hulpmiddelen voor het dagelijks leven en zal gedurende de volledige beurs open zijn.
 • Bar: hier kan je terecht voor een broodje, een koffie of een frisdrank.

Datum: 18/10/2018

Plaats: Lokalen Brailleliga Engelandstraat 57, 1060 Brussel (Sint-Gillis)

Aanvangsuur: 10:00:00