logo-skm

“Shaking up appearances”Onze kleding zit als een tweede huid rondom ons lichaam.  Het is een middel om onze visie op de wereld te uiten.  We voelen ons anders in een bloemetjesjurk dan in een leren jack met gescheurde jeans.  Het is belangrijk dat onze kleding fijn aanvoelt en goed zit.  Maar kleding mag ook best mooi zijn.

Voor mensen met een visuele beperking is een verzorgd uiterlijk minstens even belangrijk.  Er goed uitzien en modieus gekleed gaan opent deuren.  Naast het innerlijke en de capaciteiten is ook het uiterlijk een sleutel bij het vinden van de juiste job of een partner.  Goed gekleed gaan geeft zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld.  Het heeft allemaal te maken met eigenwaarde en jezelf goed voelen.

Maar hoe kies je je kleding als je blind of slechtziend bent?

Mensen met een visuele beperking moeten voor hun kledingkeuze vertrouwen op hun omgeving.  Dit zijn vaak dezelfde mensen die al aangesproken worden voor hulp bij praktische beslommeringen.  Voor gezellig samen winkelen blijft er dikwijls nog weinig tijd en aandacht over.

Daarom organiseren vier partners op 27 september 2018 het evenement “Shaking up appearances”, een onvergetelijke en relaxte shopping avond speciaal voor blinden en slechtzienden en hun begeleiders.  De compleet gerenoveerde fashionstore SKM uit Aartselaar opent haar deuren dan exclusief voor deze doelgroep.  De hele avond staat in het teken van aangenaam en toegankelijk shoppen met een visuele beperking (beperkte achtergrondgeluiden, aangepaste verlichting waar mogelijk, individuele en professionele  begeleiding, uitgebreide mondelinge beschrijving van de collecties, opvang voor blindengeleidehonden ….). Het winkelpersoneel van SKM wordt extra getraind door Ommezien, verdeler van hulpmiddelen en diensten voor blinden en slechtzienden. Lions club Antwerpen Elsdonk en Lions club Mechelen Dodoens bieden een gelegenheidsdrankje aan.  En ook Leo club Mechelen, jongerenafdeling van de Lions, staan klaar om jongere bezoekers met gezichtsproblemen te begeleiden. Samen met de Lions helpen ze met veel genoegen hun doelgroep in hun keuze naar een geschikte outfit.

Kortom, een exclusief evenement dat volledig in het teken staat van mensen met een visuele beperking zodat ook zij volop kunnen genieten van zelfstandig shoppen met professionele begeleiding!

Praktisch:

• 27 september 2018, van 18u30 tot 22 uur

• SKM, Boomsesteenweg 35, 2630 Aartselaar

• Inschrijven noodzakelijk

• Opvang voor blindengeleidehonden voorzien

• Meer inlichtingen bij alle partners, inschrijvingen via:

Ommezien

015 69 04 69

info@ommezien.be

Datum: 27/09/2018

Plaats: SKM Boomsesteenweg 35 2630 Aartselaar

Aanvangsuur: 18:30:00