Nieuwsbrief 10: Je sociale afstand bewaken met Maggy: doe bij Ommezien je voordeel!

Woordje van Kathleen

Beste lezer,

Foto Kathleen

Vanaf maandag zal het gewone leven weer schoorvoetend op gang komen. Voldoende afstand houden blijft de belangrijkste boodschap. Maar als blinde of slechtziende persoon is dat niet zo eenvoudig.  Ik ondervond het al aan den lijve, de weinige keren dat ik me tijdens deze lockdown in het openbaar leven begaf.  

Voor mij was het heel moeilijk om me te blijven concentreren op ons gesprek toen we onlangs op een wandeling bekenden tegenkwamen. 

Ik betrapte mezelf erop dat ik voortdurend stapjes achteruit zette en me heel de tijd afvroeg ‘sta ik toch niet te dicht?’  Het was erg stresserend allemaal.  En ik denk dat velen van ons nog een tijdje met deze bezorgdheid blijven kampen.

Daarom was ik erg blij met de komst van Maggy! Maggy is een toestelletje ter grootte van een luciferdoosje dat je een waarschuwing geeft (een signaal of trilling) als je je op minder dan anderhalve meter van iemand anders bevindt.  Maggy reageert op het bluetooth signaal van smartphones in de buurt, en op de aanwezigheid van een andere Maggy. Maggy is herlaadbaar en heeft nog een aantal andere handige functies.  Zoals een appje dat je een overzicht geeft van hoe goed je de social distancing gerespecteerd hebt tijdens de voorbije dag (maar het werkt ook zonder app). En je kan met Maggy ook drukknoppen intoetsen, zoals bijvoorbeeld in een lift.  Je verneemt er meer over in onderstaand filmpje.
 
Dit lijkt mij het ideale hulpmiddeltje om heel wat bezorgdheid weg te nemen.  Ons begeven op straat vraagt sowieso al een inspanning.  Maar Maggy zorgt ervoor dat we zelfstandig onze social distancing kunnen bewaken. 
 
Maggy kost 40 euro ex btw.  Het goede nieuws is dat we met Ommezien de prijs kunnen drukken als we samen een groot aantal Maggy’s bestellen.  Als je interesse hebt, laat ons dan ten laatste op 15 mei een berichtje zodat we een idee hebben van het aantal en de korting die we kunnen aanbieden.  Ik heb er voor mezelf al eentje besteld.  Ommezien kon een deel reserveren maar uiteraard is de vraag groot.  Dus wacht niet te lang bij interesse. 
 
Doe zoals wij en dat is ommezien naar elkaar!

Ommezien op NRJ
 
Vorige dinsdag was Kamelego de centrale gast in het programma ‘Shout Out’ van radio NRJ.  Kamelego is de vzw die elke nacht de integrale krant omzet naar een audiobestand.   In de uitzending mocht Kamelego een persoon/handelaar naar voor schuiven die ze een warm hart toe dragen, en dat was Ommezien!  Veel dank daarvoor André en het team van Kamelego!  In onderstaand fragment hoor je het interview dat Emma van NRJ van me afnam.

Veel lieve groeten,
Kathleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *