Nieuwsbrief 12: VO-box – televisie ondertiteling van formaat!

Beste lezer,

Foto Kathleen

Bij Ommezien pakken we graag uit met nieuwigheden en dit is er eentje van formaat. Letterlijk en figuurlijk 😉. 

Ik stel de VO-box voor! 

Een verminderd gezichtsvermogen valt vaak het eerst op tijdens het TV kijken. De letters van de ondertiteling zijn te klein, of ze verdwijnen te snel uit beeld.

We hadden hier met de GO-box voor gesproken ondertiteling al een prima oplossing voor. Maar we hoorden toch vaak dat ‘gewoon een beter contrast en de lettertjes wat groter’ ook al zouden helpen. Wel, ook dat kunnen we nu aanbieden, met VO-box.

Productnaam “VO” staat voor “Vergrote Ondertiteling” en met dit nieuwste toestel wordt alle TV-ondertiteling tot twee keer zo groot afgebeeld. Bovendien zorgt VO-box voor meer contrast, bijvoorbeeld met gele letters op een donkere achtergrond. Je kiest zelf de ideale combinatie van letter- en achtergrondkleur, en dit blijkt ook een geschikte oplossing te zijn voor mensen met dyslexie. De leesbaarheid van je TV-ondertiteling verbetert sterk, en TV kijken wordt weer een ontspanning in plaats van een inspanning.

VO-box is een kastje van 10 bij 10 cm. Je sluit VO-box eenvoudig aan tussen je decoder en je televisie en stelt het toestel in met de bijgeleverde afstandsbediening. Daarna is geen bediening meer nodig: VO-box volgt de zenders die je kiest. Of het nu de reguliere tv-programma’s zijn, een gepauzeerde of opgenomen uitzending of Netflix, de ondertiteling wordt direct vergroot met het contrast van je keuze.

Het filmpje hieronder geeft een mooi overzicht van wat VO-box voor jou kan doen.

En via deze knop beluister je een audio spot die momenteel uitgezonden wordt op een regionale zender van de provincie Utrecht.

Ook goed om weten: als je zicht verder achteruit gaat, dan kan je er nog altijd voor kiezen om de tv-ondertitels toch te laten voorlezen. VO-box kan dan ge-upgrade worden naar de GO-box, de Gesproken Ondertitels versie.  En dit is ook mogelijk in de andere richting: als je al een GO-box hebt kan je hier vergrote ondertiteling bij verkrijgen.

Contacteer ons gerust voor meer info!

Veel lieve groeten,
Kathleen

2 comments on “Nieuwsbrief 12: VO-box – televisie ondertiteling van formaat!

  • Koen Govaert on

   Beste mevrouw,

   Dat is absoluut geen probleem. Belangrijk is dat er een hdmi-kabel aangesloten kan worden van de decoder naar de VO- of GO-box, en van de VO- of GO-box naar het televisietoestel. Vandaag stuurt de decoder een signaal naar de televisie via hdmi. Een VO- of GO-box wordt daar dan tussen geplaatst.

   Voor meer info, aarzel niet om even te bellen.

   Met vriendelijke groet,

   Koen Govaert
   Ommezien

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *