Nieuwsbrief 13: BrailleTech 2020 – schrijfworkshops voor blinden en slechtzienden

Woordje van Kathleen

Beste lezer,

foto kathleen

Na een aparte lente en een zomer anders dan anders staan we nu voor een herfst en een winter die ook weer verschillend zullen zijn. Dat vraagt een bijzondere aanpak. En laat dat nu net zijn wat Ommezien graag doet en waar Ommezien goed in is.
 
Lees hieronder alles over hoe we bijvoorbeeld onze afwezigheid op BrailleTech zullen opvangen.

Ommezien niet op Brailletech 2020
 
Vorige week verstuurde de Brailleliga de uitnodigingen voor de hulpmiddelenbeurs BrailleTech 2020. Ommezien wordt mee vermeld als standhouder. Nochtans zullen we er dit jaar niet bij zijn. We hebben hier lang en goed over nagedacht. Maar we menen oprecht dat we door de toepassing van de coronamaatregelen op een beurs onze betrokken en persoonlijke aanpak niet kunnen waarmaken. En dan ontvangen we jullie liever op onze gekende eigen manier, in onze winkel in Mechelen.
 
Natuurlijk hopen we er volgend jaar terug bij te zijn, want BrailleTech is wel een fijne beurs. We wensen de Brailleliga daarom veel succes met de editie 2020.
 
Beurscondities bij Ommezien
 
In de week van BrailleTech (van 13 tot en met 17 oktober 2020) kan je bij Ommezien wel profiteren van uitzonderlijke aanbiedingen en kortingen. Hier zijn onze tips:Op alle kleine dagelijkse hulpmiddelen krijg je 10% korting.Bij aankoop van een GObox voor Gesproken Ondertiteling krijg je een draadloze headset van Aftershokz cadeau ter waarde van 119,95 €.Op alle producten van Reinecker (MANO XL, MANO XXL, Videomatic, VeoVox) geven we ook mooie kortingen, contacteer ons voor meer info.  Blijf ons zeker volgen op Facebook en via de website voor meer updates!

Schrijfopleiding voor blinden en slechtzienden
 
Op 3 december 2020, de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking, geef ik om 14u00 een gratis webinar. Deze keer niet over hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden. Maar als een teaser voor een project dat we in 2021 gaan opstarten.
 
De Stad Mechelen / Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Beperking subsidieert vernieuwende projecten en activiteiten die de participatie, emancipatie en het algemeen welzijn van personen met een beperking bevorderen. Ik diende een subsidie aanvraag in voor het organiseren in 2021 van een aantal toegankelijke workshops “intuïtief schrijven voor mensen met een visuele beperking”. En deze aanvraag werd pas goedgekeurd!
 
Mensen met een beperking hebben vaak een uniek en boeiend verhaal te vertellen. Doel van de workshops is om deze mensen verteltechnieken aan te leren op een speelse manier, zodat ze hun verhalen in een vorm kunnen gieten. We gaan dieper in op hoe je op een verhaal komt en waar en hoe je inspiratie opdoet. Hoe je als blinde of slechtziende tewerk gaat om beelden, klanken en gevoelens als bron van inspiratie aan te wenden. Hoe je een verhaalstructuur definieert en hoe je deze toepast. En nog veel meer.
 
Wat je precies kan leren in deze workshops die volgend jaar in Mechelen zullen doorgaan en hoe het er praktisch aan toegaat (zoals begeleiding tijdens de verplaatsing), dat vertel ik je in deze webinar van 3 december. Wil je inschrijven voor de webinar, past het tijdstip jou niet of heb je een andere vraag? Stuur ons een mailtje via info@ommezien.be of bel ons op 015 69 04 69.
 
Ik ben echt blij dat ik mijn jarenlange ervaring met schrijven en les geven met jullie kan delen. Schrijven is de ultieme manier om een nieuwe wereld te scheppen. Het enige wat je nodig hebt is zin om te schrijven, je hebt geen voorkennis nodig!
 
Ik kijk er alvast naar uit!

Veel lieve groeten,
Kathleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *