Nieuwsbrief 18: wel vier keer nieuws!

Woordje van Kathleen

Beste lezer,

foto kathleen

Het is waar, je hoorde een tijdje weinig van ons.
Maar dat betekent niet dat we hebben stilgezeten, wel integendeel.
Hier zijn we met vier keer nieuws.

Een nieuwe locatie!

We behouden ons stekje op vrijdag in zaal Zola in Het Predikheren in Mechelen. En daarnaast gaan we vanaf november 2022 een samenwerking aan met Koen Van Pottelbergh, een sociaal geëngageerde opticien die beter gekend is als Den Brillenman. Koen is niet alleen de bezieler van het betaalbare brillenmerk Faces and Glasses. Hij is ook de stichter van Eyes For The World, een foundation die zich wereldwijd inzet om mensen te helpen met een betaalbare bril.

Low Vision is een specifiek domein waarin elk van beide ondernemingen haar expertise heeft. We leggen voortaan onze kennis en ervaring samen en versterken hierdoor de visie en de missie die we delen, namelijk mensen op een betaalbare manier beter laten zien. Ommezien ondersteunt daarbij mee Eyes For The World.

Je vindt ons vanaf nu elke donderdag in de Befferstraat 22 te Mechelen, bij voorkeur op afspraak. En op vrijdagavond 4 november 2022 heffen we vanaf 19u het glas op deze samenwerking in de Befferstraat, daarbij is iedereen welkom. Meer info over Koen via https://www.denbrillenman.be/.

Een nieuwe medewerker!

Elke Vanden Wyngaerd versterkt sinds 1 oktober het Ommezien team. Sommigen onder jullie kregen haar al aan de telefoon of op bezoek thuis. Ze werd helemaal ondergedompeld in de wereld van de hulpmiddelen tijdens Brailletech 2022 en ze doet dat fantastisch!

Een nieuwe  Daisyspeler!

Op 25 november vertel ik in de bibliotheek alles over luisterlezen. Wat is luisterlezen? Welk leestoestel past het best bij mijn visuele beperking of bij mijn levensstijl? Wat is streamen en downloaden? Hoe kan ik zelf een boek bestellen zonder computer? Ik geef antwoorden op al jullie vragen. En ik stel die dag in primeur de allernieuwste daisyspeler op de markt voor.

Praktisch: er zullen twee sessies zijn, om tien uur en om veertien uur, telkens in Het Predikheren, Goswin de Stassartstraat 28 in Mechelen. Ben je er graag bij, voor meer info over luisterlezen of om eens op een informele manier kennis te maken? Geef dan zeker een seintje op 015 69 04 69, stuur een mailtje naar info@ommezien.be of schrijf je in via de knop hieronder. Vergeet zeker niet de sessie van je voorkeur door te geven.

Een nieuwe brailleleesregel!

De nieuwste Vario 440 40-cellige brailleleesregel van VisioBraille, het vroegere Baum Retec, is licht, ergonomisch en eenvoudig in gebruik. De Vario 440 is gemakkelijk aan te sluiten. Bij Apple produkten hoef je zelfs geen drivers meer te installeren maar volstaat plug and play! Verder wordt het toestel gekenmerkt door de robuuste en tijdloze design die we van Visio Braille gewoon zijn. Een echte aanwinst in het gamma!

Zo, dit was het weer. Aarzel niet ons te contacteren bij nog vragen of indien je meer info wenst. Of kom gerust langs op vrijdagavond 4 november 2022 bij Den Brillenman om bij te praten of om kennis te maken!

Veel lieve groeten,

Kathleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *