Nieuwsbrief 7: Elvira in de kijker

Woordje van Kathleen

Beste lezer,

Sommigen onder jullie herinneren zich vast de oproep voor Elvira, die we enkele weken geleden lanceerden via Facebook en onze Ommezienpagina.

Foto Kathleen

Elvira kwam afgelopen zomer bij Ommezien terecht.  Ze verzuchtte dat ze haar post en andere tekst niet meer kon lezen.  “Weet je”, zei ze toen, “in maart volgend jaar word ik honderd en als ik kaartjes krijg, dan zal ik ze niet kunnen lezen”.  Ze vond bij Ommezien de juiste beeldschermloep en kon met Kerst weer zelfstandig kaartjes lezen. Ze leest nu ook vlot andere teksten. Ze is een enthousiaste gebruiker van de Webbox, verslingerd aan de podcast Bob, en de hoorcolleges van de Universiteit van Vlaanderen heeft ze allemaal beluisterd.

Maar door de corona-maatregelen zag het ernaar uit dat ze haar honderdste verjaardag helemaal in mineur ging moeten vieren.  Daarom deden we met Ommezien een oproep om haar zoveel mogelijk kaartjes te sturen, of om een berichtje in te spreken voor haar. Ook de pers en TV-zender Vier pikten onze oproep op.  En  vorige vrijdag maakten ze mooie beelden van het moment waarop we taart en alle kaartjes gingen afgeven. Je kan het mee beleven door op onderstaande knop te klikken.

Video Elvira
Video van Elvira op 4

Alle berichtjes op ons antwoordapparaat werden verzameld en in een mooi geluidsfragment op haar Webbox geplaatst.  Elvira wil iedereen van harte bedanken voor de lieve wensen. Ze kreeg maar liefst tweehonderddertig kaartjes en beleefde alsnog een unieke verjaardag.

Product in de kijker

We hebben ons gamma van draagbare beeldschermloepes uitgebreid met de modellen MANO XL en MANO XXL van Reinecker.  Het zijn twee toestellen met een schermgrootte van respectievelijk 7 en 10 inch, van hoogstaande kwaliteit en met een erg eenvoudige en comfortabele bediening. MANO XXL wordt geleverd met een opvouwbaar leesstatief.

Deze opstelling is ideaal voor het lezen van bankafschriften en voor het invullen van kruiswoordraadsels en overschrijvingen. Lees er meer over op onze website.Veel lieve groeten,
Kathleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *