Ommezien nieuwsbrief 2

Woordje van Kathleen

Beste lezer,

Hier vind je onze tweede Ommezien nieuwsbrief! 

Wist je dat…

… schrijven mijn grote passie is!  Daarom vind ik het zo belangrijk om aan mensen met verminderd zicht te laten zien dat je altijd kan blijven lezen en schrijven, ondanks je beperking.   Dagelijks helpen we mensen op weg om lees- en schrijfplezier terug te vinden.

Een blinde vriendin maakte me er attent op dat het Nederlands luistertijdschrift ‘Pointe’  onlangs een tekstie van mij publiceerde. Ik schreef het jaren geleden, als een ode aan mijn overgrootouders.  ‘Pointe’ brengt het op een heel mooie en integere manier. Daarom deel ik het graag met jullie, via een luisterfragment (hieronder te beluisteren). Blijf zelf ook zoveel mogelijk genieten van lezen en schrijven.  Ik vertel je graag hoe ik het doe. 

Onze eerste radiospot!

Sinds augustus adverteren we met een radiospot op Radio Opsinjoor, oldies en nieuws voor Mechelen! Je kan Radio Opsinjoor ook online beluisteren, bijvoorbeeld op je Webbox.  Maar als je nog niet de gelegenheid had, dan hoor je het ook als je klikt op onderstaand fragment.

Product in de kijker

Velen onder jullie kennen vast al het gemak van draadloze oortjes. Je kan ze met een Bluetooth verbinding koppelen met bijvoorbeeld je smartphone. Maar met AfterShokz TREKZ AIR Titanium

gaan we nog een stapje verder. Dit zijn draadloze oortjes met bone conduction.  Dat wil zeggen dat het geluid binnenkomt via geleiding langs je hoofd.  Je gehoorgang zelf blijft helemaal vrij.

Klinkt misschien gek, maar het komt erop neer dat je tijdens het wandelen of fietsen alle omgevingsgeluiden kan blijven horen. Veel veiliger dus dan klassieke oortjes die je gehoorgang afsluiten.  En komt er tijdens je activiteit een smsje  op je smartphone, dan hoor je dat eveneens.  Ook kan je een telefoonoproep beantwoorden, door een simpele druk op een knopje van de oortjes. Niet meer grabbelen in je handtas  of jaszak. Dankzij een ingebouwde microfoon van hoge kwaliteit  kan je verder fietsen of wandelen en je oproep beantwoorden.  Zonder grip  te verliezen op de omgeving. 

Waar en hoe ik zelf de AfterShokz TREKZ AIR Titanium zoal gebruik?

Tijdens vergaderingen kan ik perfect de gesprekken rondom mij volgen, en intussen discreet nota’s nemen op mijn smartphone (met behulp van een draadloos klavier, daarover meer in een volgende nieuwsbrief).  VoiceOver van mijn smartphone leest in mijn AfterShokz uit wat ik neerschrijf.   Ze hebben trouwens een ongekend lange batterij tijd.

En nog een handig weetje voor de bezitters van een GObox, voor gesproken ondertiteling: Sinds kort is de Bluetooth connectie van GObox geactiveerd.  Dat betekent dat je het toestel dus ook met AfterShokz TREKZ AIR Titanium kan verbinden.  Superhandig, omdat je je niet afsluit van je gezinsleden en toch je volledige vrijheid behoudt! 

GObox ook bij Ommezien te koop :

Afspraak op BrailleTech 2019

Van donderdag 17 t.e.m. zaterdag 19 oktober 2019 kan je Ommezien bezoeken op de hulpmiddelenbeurs BrailleTech. Deze beurs vindt plaats in de lokalen van de Brailleliga, Engelandstraat 57, 1060 Brussel (Sint-Gillis), telkens van 10 u tot 16.30 u. Een niet te missen evenement!  Opgelet, tijdens die dagen is onze winkel in Mechelen gesloten. Voor en na de beurs kan je natuurlijk uitgebreid en in alle rust kennismaken met ons assortiment te Mechelen.

BrailleTech

Lieve groet!

Kathleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *