Ommezien > Producten > ADL Producten > Low Vision

Lampen en loeplampen

Op zoek naar een bureaulamp van hoge kwaliteit? Ommezien biedt een ruim assortiment aan bureaulampen van de merken Waldmann, Schweizer, Eschenbach en Daylight. De lampen van deze merken zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en in diverse prijsklassen. Naast bureaulampen biedt Ommezien u ook een ruim assortiment aan loeplampen van de merken Waldmann, Luxo en Daylight. Loeplampen zorgen zowel voor verlichting als voor een vergroting. Een loeplamp kan dus een uitstekend hulpmiddel zijn voor slechtzienden en senioren.

Loepen

Bent u slechtziend of gaat uw zicht achteruit en kunt u ondersteuning gebruiken? Ommezien biedt een ruim assortiment aan loepen. Een handloep maakt lezen een stuk makkelijker. Handloepen zijn er in verschillende soorten en maten, zo zijn er visoletloepen, grootveldloepen, loepen met verlichting en standloepen. Door de diversiteit aan vergrotingen van onze handloepen is er altijd een loep die bij u past. Naast reguliere loepen biedt Ommezien u ook een ruim assortiment aan diverse elektronische handloepen. elektronische handloepen zijn handig mee te nemen en bieden de mogelijkheid om erg klein geschreven tekst tot maximaal 20 maal te vergroten daarnaast is het contrast eenvoudig aanpasbaar, dit maakt een elektronische handloep erg geschikt voor diverse doelgroepen.

Naast loepen hebben wij ook leeslinialen in het assortiment. Leeslinialen zijn handzaam en helpen bij het vergroten van teksten. Een leesliniaal is niet alleen een goed hulpmiddel voor slechtzienden, het kan ook dienen als een hulpmiddel om concentratie tijdens het lezen te vergroten en om het lezen makkelijker te maken. Dit maakt een leesliniaal een uitstekend hulpmiddel bij dyslexie.

Brillen

Je ogen beschernen bij felle zon is erg belangrijk. Ommezien draagt graag een steentje bij aan de bescherming van uw ogen, daarom bieden wij een ruim assortiment aan (zonne)brillen van diverse merken. Zonnebrillen van het merk Improvision maken deel uit van ons assortiment, deze brillen zijn gemaakt van een zwart polymeer frame en licht reducerende polymeer glazen, deze glazen beschermen u voor 100% tegen UV-a,b en c stralen. Met een Improvision zonne - of kantfilerbril kunt u dus met een gerust hart op pad wanneer de zon schijnt.

Naast zonne- en filterbrillen van het merk improvision biedt Ommezien ook brillen van de merken Noir en Eschenbach. Noir UV zonne- en filterbrillen filtreren diverse soorten uv-stralen en laten slechts gedeeltelijk licht door. De Noir Spectra zonne- en kantfilterbrillen en de Eschenbach zonne- en kantfilterbrillen zijn uitstekende zonnebrillen voor slechtzienden en mensen die lichtgevoelig zijn. Daarnaast hebben wij diverse zonne-filter voorhangers en achterhangers. Deze zonne-filters zijn speciaal ontwikkeld voor slechtzienden. De filters filtreren veel licht zonder dat er contrast verloren gaat. Sommige mensen vinden zelfs dat het contrast verbetert!

Ommezien

Zaal Zola
Het Predikheren

Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen

Den Brillenman

Befferstraat 22
2800 Mechelen

Tel: +32 15 69 04 69
Fax: +32 15 69 04 68

Nieuwsbrief

Afspraak maken?

Dat kan telefonisch, per email of via onze facebookpagina

Het Predikheren: elke tweede en vierde vrijdag van de maand

Den Brillenman: elke donderdag

Contact

koen.govaert@ommezien.be
kathleen.boogmans@ommezien.be info@ommezien.be

Telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag

Van 10u tot 17u
Telefoonnummer: 015 69 04 69