VO-box

vo-box

Met het ouder worden gaat het gezichtsvermogen langzaam achteruit. Tijdens het tv kijken valt dit vaak als eerste op omdat de letters van ondertiteling te klein zijn.

VO-box biedt hiervoor een geschikte oplossing. Productnaam “VO” staat voor “Vergrote Ondertiteling” en met dit nieuwste toestel wordt alle TV-ondertiteling tot twee keer zo groot afgebeeld. Bovendien zorgt VO-box voor meer contrast, bijvoorbeeld met gele letters op een donkere achtergrond. Je kiest zelf de ideale combinatie van letter- en achtergrondkleur, en dit blijkt ook een geschikte oplossing te zijn voor mensen met dyslexie. De leesbaarheid van je TV-ondertiteling verbetert sterk, en TV kijken wordt weer een ontspanning in plaats van een inspanning.

VO-box is een kastje van 10 bij 10 cm. Je sluit VO-box eenvoudig aan tussen je decoder en je televisie en stelt het toestel in met de bijgeleverde afstandsbediening. Daarna is geen bediening meer nodig: VO-box volgt de zenders die je kiest. Of het nu de reguliere tv-programma’s zijn, een gepauzeerde of opgenomen uitzending of Netflix, de ondertiteling wordt direct vergroot met het contrast van je keuze.

Ook goed om weten: als je zicht verder achteruit gaat, dan kan je er nog altijd voor kiezen om de tv-ondertitels toch te laten voorlezen. VO-box kan dan ge-upgrade worden naar de GO-box, de Gesproken Ondertitels versie. En dit is ook mogelijk in de andere richting: als je al een GO-box hebt kan je hier vergrote ondertiteling bij verkrijgen.