Blijven lezen met verminderd zichtVoordracht over leeshulpmiddelen ISM Ommezien

Als het lezen moeizaam begint te gaan grijpen veel mensen naar een klassiek vergrootglas. Maar zo lezen is niet altijd even comfortabel. En soms volstaat zelfs het vergrootglas niet meer en geven mensen het lezen maar op. Maar het hoeft niet zo te gaan. Er bestaan nog vele alternatieven, gaande van eenvoudige elektronische leesloepes tot scan- en voorleestoestellen, mobiel of tafelmodel. …

Als het lezen moeizaam begint te gaan grijpen veel mensen naar een klassiek vergrootglas. Maar zo lezen is niet altijd even comfortabel. En soms volstaat zelfs het vergrootglas niet meer en geven mensen het lezen maar op.

Maar het hoeft niet zo te gaan. Er bestaan nog vele alternatieven, gaande van eenvoudige elektronische leesloepes tot scan- en voorleestoestellen, mobiel of tafelmodel.

Kathleen en Koen van het Mechelse bedrijf Ommezien stellen een brede waaier van leeshulpmiddelen voor in een infosessie. Kathleen spreekt vanuit haar eigen ervaring als slechtziende en zet zich in om mensen hun zelfstandigheid en leesplezier terug te geven. De voordracht is gratis en informatief, en richt zich op een breed publiek van mensen voor wie een bril niet meer volstaat.”

Tickets

 

 

Datum: 09/10/2018

Plaats: bibliotheek Leyland 1, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Aanvangsuur: 20:00:00