skm event

Shaking up appearances bij SKM – lente-editie 2019Blind of slechtziend en nog geen kleding gekozen voor de lente en de zomer van 2019?

Na de succesvolle editie van 27 september 2018 verwelkomen alle partners jullie op de lente-uitgave van Shaking up appearances bij SKM! Op 18 maart 2019 geven we opnieuw extra aandacht aan mensen met een visuele beperking die relax willen shoppen met professionele begeleiding.

De opkomst op de eerste editie van dit evenement in het voorbije najaar toonde de grote belangstelling van blinde en slechtziende mensen voor dit thema. Onze kleding zit immers als een tweede huid rondom ons lichaam. Het is een middel om onze visie op de wereld te uiten. We voelen ons anders in een bloemetjesjurk dan in een leren jack met gescheurde jeans. Het is belangrijk dat onze kleding fijn aanvoelt en goed zit. Maar kleding mag ook best mooi zijn.

Voor mensen met een visuele beperking is een verzorgd uiterlijk minstens even belangrijk. Er goed uitzien en modieus gekleed gaan opent deuren. Naast het innerlijke en de capaciteiten is ook het uiterlijk een sleutel bij het vinden van de juiste job of een partner. Goed gekleed gaan geeft zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. Het heeft allemaal te maken met eigenwaarde en jezelf goed voelen.

Maar hoe kies je je kleding als je blind of slechtziend bent?

Mensen met een visuele beperking moeten voor hun kledingkeuze vertrouwen op hun omgeving. Dit zijn vaak dezelfde mensen die al aangesproken worden voor hulp bij praktische beslommeringen. Voor gezellig samen winkelen blijft er dikwijls nog weinig tijd en aandacht over.

Daarom organiseren vier partners op 18 maart 2019 de lente-editie van het evenement “Shaking up appearances”. Dit wordt opnieuw een onvergetelijke en relaxte shopping dag speciaal voor blinden en slechtzienden en hun begeleiders. De compleet gerenoveerde fashionstore SKM uit Aartselaar opent haar deuren dan voor deze doelgroep. In tegenstelling tot de vorige keer gaat Shaking up appearances nu overdag door, om bezoekers die met het openbaar vervoer komen de kans te geven om aan te sluiten.

De hele dag staat in het teken van aangenaam en toegankelijk shoppen met een visuele beperking (beperkte achtergrondgeluiden, aangepaste verlichting waar mogelijk, individuele en professionele begeleiding, opvang voor blindengeleidehonden ….). De styliste van SKM zal de collectie en lente- en zomertrends beschrijven. En het winkelpersoneel van SKM wordt extra getraind door Ommezien, verdeler van hulpmiddelen en diensten voor blinden en slechtzienden.

’s Middags is er mogelijkheid om te lunchen in de bistro van SKM.  Lions club Antwerpen Elsdonk, Lions club Mechelen Dodoens en Leo Club Mechelen sponsoren de eerste 50 blinde en slechtziende bezoekers die ook inschrijven voor de lunch met een korting van 10 €!

Praktisch:

* 18 maart 2019, vanaf 10

* SKM, Boomse Steenweg 35, 2630 Aartselaar

* Inschrijven noodzakelijk

* Opvang voor blindengeleidehonden voorzien

* Meer inlichtingen bij alle partners, inschrijvingen via Ommezien

Koen Govaert

Datum: 18/03/2019

Plaats: SKM, Boomse Steenweg 35, 2630 Aartselaar

Aanvangsuur: 10:00:00