Audio

Ommezien heeft een ruim assortiment aan audioapparatuur. Bent u op zoek naar een daisyspeler? Ommezien biedt daisyspelers in verschillende soorten en maten. Ook voor diverse toebehoren bijpassend bij een daisyspeler en overige audioapparatuur bent u bij Ommezien aan het juiste adres.

Daisyspeler

Daisyspelers zijn ontwikkeld om een gesproken boek, tijdschrift of krant te kunnen lezen. De daisyspeler is een soort CD-speler die speciaal ontworpen is voor blinden, slechtzienden, dyslectici en laag geletterden. In de daisyspeler plaats je een Cd, USB-stick of SD-geheugenkaart, waarmee men vervolgens in het desbetreffende boek kan navigeren zoals men dit in een boek ook kan.

Van hoofdstuk naar hoofdstuk springen, van pagina naar pagina of alinea naar alinea. Het is allemaal mogelijk met een daisyspeler. Ook kan men door middel van een daisyspeler in tijdzones springen in het boek of gebruik maken van de pagina zoekfunctie. Handmatig bladwijzers aanmaken behoort ook tot de mogelijkheden.

Er zijn verschillende soorten modellen daisyspelers, van grotere tafelmodellen tot aan handzame pocket modellen met alleen een geheugenkaartje. De meest geavanceerde daisy speler kan door de ingebouwde synthetische stem Text-To-Speech, ook teksten voorlezen zoals TXT, HTML, .DOC en .DOCX-documenten.

Daisyspelers werken op netstroom maar kunnen ook op een accupack draaien zodat ze makkelijk mee te nemen zijn. De daisyspeler onthoudt altijd waar u bent gebleven ook al haalt u de CD, USB of SD eruit, hij zal weer verder lezen waar u bent gestopt. Op deze manier is de daisyspeler een ideaal hulpmiddel voor mensen met een leesbeperking of motorische beperking, denk hierbij aan mensen die de bladzijdes niet meer om kunnen slaan of een boek niet meer kunnen vasthouden.

Audioapparatuur

Naast daisyspelers biedt Ommezien ook andere audioapparatuur die alledaagse handelingen ook voor u mogelijk en makkelijk maken. Zo biedt Ommezien u diverse adapters, batterijopladers, afstandsbedieningen en digitale recorders. Ook AfterShokz hoofdtelefoons maken deel uit van het assortiment.

Ommezien

Zaal Zola
Het Predikheren

Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen

Den Brillenman

Befferstraat 22
2800 Mechelen

Tel: +32 15 69 04 69
Fax: +32 15 69 04 68

Nieuwsbrief

Afspraak maken?

Dat kan telefonisch, per email of via onze facebookpagina

Het Predikheren: elke tweede en vierde vrijdag van de maand

Den Brillenman: elke donderdag

Contact

koen.govaert@ommezien.be
kathleen.boogmans@ommezien.be info@ommezien.be

Telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag

Van 10u tot 17u
Telefoonnummer: 015 69 04 69