Cultuurpluim 2022: Kathleen Boogmans

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 31010.JPG
© Gemeente Bonheiden

Op 30 mei werd tijdens de Open Cultuurraad ‘2820CultuurVerbindt’ de Cultuurpluim uitgereikt. Kathleen Boogmans mocht deze officiële erkenning in ontvangst nemen. Zij is lesgever intuïtief schrijven en creatief dagboek bij GC ’t Blikveld.

Schepen van Cultuur, Mieke Van den Brande, omschreef de Cultuurpluim-winnaar met Kathleen’s eigen woorden: ‘schrijven is de ontsnappingsroute, de plek waar het altijd wat lichter is, het gat in de haag en zoveel meer’. Zo ervaart Kathleen Boogmans (Josien Kee) deze woordkunst.

Ze heeft nog maar een klein gezichtsvermogen. Het zijn vaak zwakheden die ons inspireren en ons drijven te schrijven. Zo kweken we al schrijvende een nieuwe manier van kijken. Zelfs corona heeft Kathleen niet tegengehouden. Ze maakte meteen de omschakeling naar digitaal lesgeven zodat haar cursisten en zijzelf met elkaar in verbinding konden blijven.

Dat CultuurVerbindt, bewijst Kathleen: ze laat haar cursisten schitteren en neemt ze mee op haar drijvende kracht, vooruit, allemaal samen. Onder de naam ‘Josien Kee’ is Kathleen bekend als schrijfster en dichter (o.a. bij 2820Dichters).

De winnaars van de Cultuurpluim 2021, Rijmrock, gaven symbolisch de ‘pluim’ door aan Kathleen Boogmans. Griet Cockaerts en Leo Van Dessel (Cultuurraad) overhandigden de Cultuurpluim oorkonde.

Bekijk het originele artikel op de website van de gemeente Bonheiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *