Nieuwsbrief 20: ontmoeting met de nachtegaal

Woordje van Kathleen

Beste lezer,

Foto Kathleen

In deze nieuwsbrief komen we nog even terug op onze ontmoeting met de natuurgidsen in Wijgmaal tijdens onze eerste ochtendwandeling op zondag 28 april. Hoofdrolspelers waren de vroege vogels. Kenny De Mulder, één van de deelnemers aan de wandeling en audiomonteur (Soundstory Productions), maakte een prachtige audio-opname van de nachtegaal.

Je vindt een fragment onderaan de nieuwsbrief. Heb je de eerste sessie gemist en zin gekregen om dit ook eens mee te maken? Op 19 mei doen we deze ervaring over, maar deze keer in Abdijpark te Leuven. Alle info vind je in onze vorige nieuwsbrief 19 (Nieuwsbrief 19) of krijg je toegestuurd op aanvraag.

Product in de kijker: MANO EDU XL en MANO EDU Lite

Maar liefst twee nieuwe producten deze keer. 

MANO EDU XL en MANO EDU Lite zijn de nieuwste telgen van de Duitse fabrikant Reinecker Vision. Het zijn meeneembare beeldschermloepes met voorleesfunctie, met een schermgrootte van 15,6 inch (EDU XL) of 12,5 inch (EDU Lite) en allebei uitgerust met afstandscamera. Deze creaties zijn het bewijs dat producenten het beste van verschillende werelden blijven combineren in één hulpmiddel.  

Onze medewerkster Elke is intussen al bijna twee jaar aan de slag bij Ommezien. In het home-made filmpje hierna geeft ze een korte demonstratie van MANO EDU XL.  Ze doet dat rustig en duidelijk en met veel geduld, net zoals ze dat bij mensen thuis doet.

Elke demonstreert de MANO EDU XL

Beide loepen kunnen heel snel uitgehaald en weer opgeborgen worden. Dat maakt ze heel geschikt voor gebruik in een werkomgeving, of voor gebruik op verschillende lokaties thuis of op verplaatsing – of als je ze na gebruik graag opbergt in een kast of lade.
 
MANO EDU XL en MANO EDU Lite worden binnenkort aan het publiek voorgesteld op SighCity, de grootste hulpmiddelenbeurs voor blinden en slechtzienden die jaarlijks plaats vindt in Frankfurt. Het goede nieuws is dat je ze nu al in primeur bij Ommezien kan bewonderen, uittesten en aankopen. Dus niet nodig om een vermoeiende verplaatsing te maken naar Duitsland: kom bij Ommezien het nieuwste van het nieuwste uittesten in alle rust.  
 
We verwelkomen je graag op onze prachtige locatie in het Predikheren of in het hartje van de stad bij Den Brillenman. Bel ons voor een afspraak. Liever een bezoek aan huis? Ook dat is mogelijk, mits een kleine vergoeding die na een aankoop in mindering wordt gebracht van het aankoopbedrag. In de maand mei krijg je bovendien bij een aankoop vanaf duizend euro een mooie en persoonlijke gift.  
 
We doen er zoals altijd alles aan om jou naar het gepaste hulpmiddel te begeleiden. Ondertussen wensen wij je een zachte lente toe. Geniet tenslotte in volgend fragment nog van het melodieuze lied van de nachtegaal zoals Kenny het registreerde op onze eerste wandeling – het lied dat de nachtegaal tot een geliefde en iconische vogel maakt in veel culturen.

Veel lieve groeten,

Kathleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *