Nieuwsbrief 3

Woordje van Kathleen

Beste lezer,
 
In een vorige nieuwsbrief vertelde ik al dat schrijven en lezen mijn passie is.  Naast mijn Ommezien bezigheid geef ik ook regelmatig opleiding in intuïtief schrijven. Daarover later misschien meer in een volgende brief. Eén van de tips die ik geef aan aspirant schrijvers is dat het allemaal begint bij lezen. Veel lezen maakt dat je ook veel en goed gaat schrijven.

Als schrijver en schrijfdocente had ik het vaak moeilijk in een boekenwinkel of bibliotheek. Ik stond maar wat te draaien bij de kassa terwijl mijn gezelschap leesvoer insloeg. In de bib snoof ik gretig de geur van boeken op en streek ik met mijn hand langs de kaften op de plank.  Geen titel of woord dat zich aan mij liet zien. In mijn buik was er een knoop van verdriet.  Deze plekken waren voor mij oorden van frustratie en de enige plaatsen waar ik het wat moeilijk had met mijn visuele beperking.

En nu komt het goede nieuws. Een Webbox is voor mij die boekenwinkel of de bib. Met dit handige multimediatoestel kan ik als blind persoon heel makkelijk een boek opzoeken, een auteur, of via een trefwoord gaan snuffelen. Dankzij de geweldige luisterbibliotheken in België en Nederland is het alsof ik eender waar het boekenvind-moment kan beleven. Zowel vakliteratuur als fictie.

Zoals een nog onbesliste boekenliefhebber een boek van de stapel pakt, het openslaat en al een stukje leest, zo kan ik een luisterfragmentje openen. En vervolgens met één druk op de knop het boek bestellen of terugkeren naar de catalogus. Met een Webbox ben ik eigenlijk altijd omringd door boeken, net als in de bib. Ik kan er op elk moment in gaan snuffelen, en lezen wanneer ik wil. Ik grap wel eens dat ik op donkere winteravonden met de hele bib en alle boekenwinkels van de stad in de zetel zit, dankzij Webbox. Zo verdween voor mij mijn boekhandel-pijntje.

Webbox leest ook televisie-ondertiteling uit van Vlaamse en Nederlandse zenders. Zelfs op verplaatsing kan je hiervan gebruik maken, zonder je Webbox mee te nemen. Hiervoor volstaat het om de Gesproken Ondertitels-app voor Android en iOS te downloaden en te installeren op je smartphone. Alle Webbox gebruikers hebben een unieke code die bij het toestel hoort. Als je deze code invoert in de app, dan heb je altijd en overal toegang tot gesproken ondertiteling!

Je kan de Gesproken Ondertitels-app ook gebruiken als je geen Webbox hebt. Hiervoor betaal je dan een kleine maandelijkse bijdrage. Benieuwd? Probeer de app dan twee maanden gratis.

De GO-box vervolledigt het aanbod van gesproken ondertiteling. Je vindt meer info over Webbox, GObox en de GO-app in de rubrieken hieronder.

De winter is stilaan in het land, de avonden zijn donker en koud. Verwarm je aan verhalen of aan je favoriete serie met onze oplossingen. Misschien een tip voor een Kerst verlanglijstje?

Lieve groet, Kathleen

Product in de kijker

Gesproken Ondertitels-app

Gesproken Ondertitels-app

Veel tv-programma’s worden door de omroepen voorzien van ondertiteling zodra een andere taal of dialect wordt gesproken. Voor veel visueel beperkten is het lastig of zelfs onmogelijk om die ondertiteling te lezen. Dankzij de Gesproken Ondertitels-app kan de ondertiteling live worden voorgelezen via smartphones en tablets.

Via onderstaande knoppen kan de Gesproken Ondertitels-app voor Android en iOS gratis gedownload worden. Voor het gebruik van de app sluit je een abonnement af op het Webbox-platform.

“Gesproken ondertitels”- app. Probeer 2 weken gratis!

GObox

Webbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *